istanbul film festivali 2010

Antidepresan


Panique au village 2009
imdb76 (500)
stopmotion animasyon
Kovboy'la Kızılderili, At'a el yapımı bir hediyeyle doğumgünü sürprizi yapacakken yanlışlıkla evini yakarlar. Gerçeküstü maceralar, üçlünün arzın merkezine seyahati, donmuş bir tundrayı boydan boya katetmeleri ve su altında sivri kafalı yaratıkların yaşadığı paralel bir dünya keşfetmeleriyle devam eder. Köyde Panik, yaşamın ve bu kâğıttan kasabanın vazgeçilmez bir parçası. Belçika'da kült olmuş bir çizgi film dizisinden uyarlanan bu tuhaf ve saçma film 2010 Oscar'larında aday adayı.

Bunny and the Bull 2009
imdb69
Katoviçe'nin sanayi mahallesinden Endülüs'ün arenalarına uzanan son derece komik, bir o kadar tuhaf, göz alıcı, renkli bir yolculuk. Eğlenceli, deli, nefese nefese, çılgın bir yol filmi; üstelik tek bir apartman dairesinde geçiyor. Aylardır evinden çıkmayan Stephen Turnbull, titizlikle takip ettiği günlük düzeninden sapınca aklına geçen yıl arkadaşı Bunny'yle çıktığı Avrupa seyahati gelir. Film işte bu anıları izler. Michel Gondry'nin görsel yaratıcılığını Sideways'in mizahıyla birleştiren bu film eğlenceli, dokunaklı ve fazlasıyla özgün bir seyahat sunuyor.
* Görsel zenginlikleri olan eğlenceli bir film...

* = The Big Lebovsky

Whip It 2009
imdb72 10bin
punk komedi
kahramanımızın takımı şampiyonluğa kadar gidiyor filmlerinden
ilf, fişnet, makyaj, ketfayt.
Drew Barrymore ablamızın yönettii ilk film...


Contackt High - Kafa 1500 2009
-eksi- avusturyalı yönetmen polonyalılara azıcık acımasız davranmış ama film esnasında..polisler domuz olarak anlatılmış -ki ne ayıp- , araba içi sileceği meselesinde polonyalılara lama muammelesi çekilmiş..yalnız, başrolde oynayan kıza iltimas geçmiş ama o belli.




Festivalde oynayan izlediğim filmlerden :
In The Loop - Kısırdöngü 2009
Bu hızlı ve şiddetli bir politik komedide İngiltere ve ABD hükümetlerinin Ortadoğu'da bir savaşa doğru gidilen zamanlarda güç koridorlarındaki gizli çalışmalarını izliyoruz. Bir İngiliz bakan, yaptığı düşüncesizce bir savaş karşıtı açıklamanın ardından kendisini partisiyle aklı arasında ince bir çizgide buluyor.

Hiç yorum yok: