istanbul film festivali 2010

YILLARA MEYDAN OKUYANLAR

Vincere 2009
imdb72 (1000)
15w8n
Mussolini dönemini anlatan bir dönem filmi...
* eksi: Genele baktığımızda şahane bir dönem filmi, şahane görüntüler, takılmadan ilerleyen hikaye ve güzel yan hikayecikler var. opera ve müzik çok başarılı şekilde kullanılmış. Filmi vasatlıktan kurtaran şey ise delilik üzerinden kurduğu alt metin. son bölümde küçük benito'nun babasını deli hastanesinden taklit ettiği sahne ile filmin başındaki mussolini'nin çıplak bir şekilde balkona çıktığı sahneyi yanyana koy. olay biter. Çok güzel bir anlatımdı.
Marco Bellocchio yönetmen 39 doğumlu...

Giovanna Mezzogiorno bu sene de bu film için soyunmuş...
0:09 g 0:23 gg 0:43 g 1:06 g




Les herbes folles 2009
imdb68 (400)
diş ağrsını işleyen filmler
- ekşiden -
les herbes folles, orta yaşlı, evli bir adamın bir başka kadına karşı geliştirdiği saplantının beklenmedik ve son derece acayip sonuçlarıyla ilgili. andré dussollier'in canlandırdığı georges palet, içinde para olmayan, ama bir sürü kart ve kimlik belgesiyle dolu bir cüzdan bulur bir gün. cüzdanı uzun uzadıya inceledikten sonra, pilot brövesi sahibi, orta yaşlı, kırmızı kabarık saçlı, diş hekimi marguerite (sabine azéma) hakkında kafasında fanteziler kurmaya başlar. cüzdanı ona şahsen teslim etmek ister ama koşullar denk gelmez, o da cüzdanın marguerite'e bir an önce ulaştırılabilmesi için polise gider, bundan sonrası polise kalır. marguerite ona teşekkür etmek için telefon eder, bu konuşmada kadının onunla yüzyüze görüşmek istememesi, telefonda salt kuru bir teşekkürle bu olayı geçiştirmesi şoka ve hayalkırıklığına uğratır georges'u, fakat marguerite'in peşini bırakacağı anlamına gelmez bu. onu her gün aramaya, kadın evde değilken telesekreterine uzun mesajlar bırakmaya ve ona mektup yazmaya başlar, bir gün sırf işe geç kalsın da kendisiyle konuşsun diye arabasının tekerleklerini patlatmaya kadar vardırır işi.






Persécution 2009
imdb57 100
Patrice Chéreau 44 doğumlu yönetmen
Uzun süreli, sarsıntılı bir ilişkileri olan Sonia ile Daniel'in ve Daniel'in sapıkçasına takip eden gizemli bir adamın oluşturduğu bir aşk üçgeni söz konusu.
Gay filmler... Adam karısının peşinde sanıyor onu kıskanıyor halbuki adamın peşindeler miş... Çarşaf dergisi karikatürü "lan kadın gene bana kaldı aq"

Hiç yorum yok: