Patron Mutlu Son İstiyor


Patron Mutlu Son İstiyor
imdb66
2014

* Kültür ve Turizm bakanlığı bu sene Sinema ve Kapadokya'yı sinemada çok iyi birleştirdi.
Önce Patron Mutlu Son İstiyor filminde muhteşem bir Kapadokya platosu üzerine çekilmiş bir film, ardından Nuri Bilge Ceylan kadrajlarından Kış Görüntüleri içinde bir Kapadokya manzarası.
Kışın kapadokyanın tüm yaz güzelliği, Yazın ise kapadokyanın tüm karlar içindeki güzelliği asa'sı yüksek, kaliteli filmlerden görmek sinemada bize farklı tatlar yaşattı.

* Yılmaz Erdoğan "bir filmi sevmişsen onun şarkısını mırıldanarak çıkarsın salondan" sözünü yerine getirme adına çok mücadele ediyor:
 'altın, gümüş, pırlanta zümrüt, sedef, yakutla kim mutlu olmuş dünyada bir tek içten gülüş bir tatlı söz, bir öpüş sevdalı bir tek bakış yeter bana' iyi bir seçim.

* Romantik komediler türk sinemasını çok bozdu. Bakın bu kadar melodram geçmişi olan bir sinemanın Romantik Komedileri bu kadar mizahtan yoksun olacağı aklıma gelmezdi. Film, sanat yönetimi olarak bir baş yapıt bile diyebilirim. Çekimler muhteşem. Oyunculuk "daha ne yapabilirler ki" seviyesinde. Lakin senaryonun klişeliği ve sahnelerin güçlü olmaması işi çok bozmuş. Bi ara "kahramanımız" üzerinden Yılmaz Erdoğan gene bu kelimeyi kaşıyarak yapacak yapacağını dedim, orası da olmadı. Gene de emeğe saygı duyuyorum, gerçekten sanat yönetimi ve görüntü yönetimi olarak çok çok iyi bir film çıkarılmış.

* Teknik olarak iyi, Senaryo olarak zayıf kalan fimler.

* Slapstik komedi yapacaksak, sakarlık ya da salaklık üzerine çevireceksen önceden çok çalışılmış ve orjinal çalışmalar gerekiyor, yoksa klişe düşmeler güldürmüyor.

* Tolga Çeviğin aynı zamanda patronunu oynadığı film yalnız Man On The Moon filmindeki Toni Clifton karakterine çok benzemiş o çalışma...

Hiç yorum yok: