American Made

American Made
Barry Seal: Kaçakçı
imdb72
2017

* Yılın aksiyon komedisine namzet.
* Doug Liman - Tom Cruise ikilisi çok iyi şeyler ortaya çıkarmaya başladılar: Yarının Sınırında


* Gerçek bir hikayeden yola çıkmışlar.

* Barry Seal eğer doğru ise Escobar'dan - Reagan'a; Bush'tan - Güney Amerikanın pek çok general ve
bakanına ve en önemlisi CIA'den DEA'ya pek çok dönemin güçlü kişi ve kurumları ile birlikte çalışmış. Bir sabah uçak hangarını hem CIA hem DEA hem Eyalet polisi hem de yerel polis aynı anda falan basıyor. Tutuklanmayacağına dair tüm polislerle hepsine Chevrolet vaat ediyor.

* Sık sık şunu diyor: Ben neyim ki sadece bir TAŞIYICI...

* Paraları nereye koyacağını şaşıran adamların hikayeleri Fast Food restoranında garson olarak bitirmeleri acaba bir korku mesajımı... Böyle zilyon tane gerçek hikaye filmi var.

* CIA'in insanları sivilleri nasıl kullandıklarını - Siyasilerin olaylar karşısında nasıl ikiyüzlü tavır
sergilediklerini çok iyi anlatmasına rağmen bir politik eleştiri değil film. Eğlenceli üslubu ile daha çok CIA aşırı hırs - para tutkusu ve bencil pilotu nokta atış bulmuş gibi. Ama Pilot sadece CIA'ye kontra gerillalarının kamplarınını fotoğraflarını çekip ya da onlara silah sağlamayı veya oradan asker eğitmek için ülkeye mülteci getirmeyi sağlamıyor. Biraz daha para istediğinde CIA'in hiç de onun canını dişine takmasını umursamadığını fark edince Escobar'ın uyuşturucusunu da taşımaya başlıyor...

* Uçak Pilotlarının bir anda kendini belada bulunduğu filmler: Air America imdb57
* Sıkıysa Yakala - The Wolf of Wall Street filmleri de  para hırs dengesizliğinin yarattığı sorunlar ve çöküşü anlatan bir diğer amerikan filmleri.
* Film Hükümet - CIA ve silah kaçakçıları arasında çalışma babında Savaş Tanrısı Lord Of War filmini hatırlatmıştı imdb76 (Savaş Tanrısı filmi de bu film kadar iyiydi)



Yalnız filmde Tom Cruise bu sahnede Orta Yaşta LEZBiYEN bir kadına benzemiş...

Ya da Laura Dern'e falan :)

Hiç yorum yok: