Dağ 2


Dağ II
imdb99
2016

* Dağ Zirvede tamamladı 2016'yı
3.5 milyon kişi izlemiş filmi sinemada...

* Yılın en iyi yerli filmi...



* Filmin üçüncü bölümü... Bir grup profesyonelin köylüleri koruması ve kurtarması... Bu bölüm bize Akira Kurosawa'nın Shichinin no samurai - Yedi Samuray'ını hatırlatmıştır. Bu başyapıt sinema tarihinin çok sevilen ve çok kullanılan bir temasıdır.

* The Magnificent Seven bilinen en meşhur aynı temada çekilen filmdir. Reprosu'nun 2016 yılında yapılan bu Hollywood versiyonunda Yul Brynner - Steve McQueen - Charles Bronson gibi ünlüler yer almıştı.

Eksi Sözlük'te filmin gişesine dair önemli bir bilgi verilmiş:
"Siirtte kapalı gişe oynamakta film... Bunu bir düşünün Siirtte Mardin'de kapalı gişe oynuyor... Dağ II'nin vatanseverlik hissiyatı taa buralara kadar ulaşmış... Şehirlerde yaygara koparıp şov yapmakla olmuyor bu işler"

"Amerikan yapımı savaş filmlerini izlerken en imrendiğim şeylerden biri de ABD'nin helikopter, tank, top hatta uçak gemisini bile film şirketlerinin kullanımına sunmasıdır. TSK'nın özellikle PKK ile mücadeleyi konu alan filmlere destek vermemesi ise her zaman çok gıcık olduğum bir şey. Terör sadece dağda terörist avlamakla bitmiyor. Sinema'nın, dizilerin, medyanın gücünü de sonuna kadar kullanmak lazım terör örgütlerine karşı. Şimdi gördük ki Dağ 2'ye TSK destek vermiş Milli piyade tüfeği, helikopter, tank, obüs vs derken nihayet çok önceden yapılması gereken yapılmış."


Amerikancık filmler The Hurt Locker - American Sniper
Bu yıl hıristiyanlık propagandası yapılan Hackwaw Ridge bunlar 30 - 50 milyon dolara çekildi.
Kurtlar vadisi Filistin bile 10 milyon dolara mal oldu.
Bu film 700 bin dolara çekilmiştir. Teknik bir takım yetersizlikler ve Tank niye patlama sonrası göremedik diyebileceğimiz bir bütçe yok..

Film bütçesine göre tam bir başyapıt... Türk sinemasının yapması gereken birleştirici ve gerçekçi filmlerinden biri...

Resmi sitesinde yazılanlar şunlar:
http://dag2film.com/

1. Seri 2012'de başladı. konu, sürekli kavga eden iki asker; kısa dönem oğuz ve uzun dönem Bekir'in bir pusu sonrası hayatta kalma mücadelesi ve anımsadıkları geçmişleriydi.
2. Devam filmi yapmamız için gelen binlerce e-postayı hala saklıyoruz. bu filmin sebebi sizlersiniz.
cidden öyle.
3. Neredeyse üç sene önce senaryoyu yazarken, olası yatırımcılar “ışıd'ı kimse bilmiyor ki” diyordu.
4. Çekimlerden 8 ay önce yönetmen, genelkurmay başkanlığı'na destek olasılığını görüşmeye gitti.
Bir hayaldi bu, “sağlık olsun” diyecekti.
Ama 6 ay sonra…  "Tamam" dediler.
5. Dağ ıı, Türk sinema tarihinin karargah dışında gerçek taarruz tüfeği kullanılan ilk ve tek filmi. çekimlere 1 hafta kala bile milli tüfek izinlerinin verilmesi meçhuldü. Yönetmen filmi tehlikeye atma uğruna filmdeki bordo berelilerin tüfeklerinin amerikan veya rus malı olmasına hayır dedi. MKE'nin bizlerle beraber mücadele eden çalışanları, ustaları ve yöneticileri olmasa bu film eksik olurdu.
6. Oyuncular 3 aylık bir eğitim ve idman kampına girdiler. tüm teçhizatları çekim yerlerine sırtlarında ulaştı. halo (yüksek irtifa alçak açılış) paraşüt seti tam 20 kg ağırlığında. Her daim felsefemiz, oyuncuların ızdırap çekmeleriydi. bordo bereli oynamak bile kolay olmamalı.
7. Dağ ıı "fırtına getiren" yani özel kuvvetler 8. tim'in öyküsü.

Hiç yorum yok: