Hail, Caesar!



Hail, Caesar!
imdb63
Coen eğlencelik filmlerinden
2016

* Yılın ironik mizah filmi






Daha önce yerlisi yapıldı:

- benzer espriler filmde çoktu babında -
Filmin bir yerinde çekim başlangıcında bir set sekreteri ana oyuncular ve figüranları her birine statüye göre yemek verildiği için kayıt tutmaktadır. Çarmığa girilmiş İsa'ya figüran mı yoksa ana rol mü olup olmadığını sorar. Sadece ayakları gözüken oyuncu İsa'yı anlatan bu filmde ana oyuncu olduğunu iddia eder. Yemek yiyecekler arasında adını yazdırır.
Bu bana Cem Yılmaz'ın "Arthur arthur" diye sahneye giriş yapan tiyatro oyuncusunu hicvettiği stand up bölümünü hatırlatır. "Ulan pezevenk sanki biraz önce kuliste ıspanaklı yumurta yemedin"

Bunun bir diğer sevdiğim örneği ise Umut Sarıkaya'nın Mavi Boncuk filindeki Emel Sayın'a gönderme yaparak Emel Sayın'a "Hala daha halı kokuyorum" dedirttiği karikatürüdür. Bu espri aslında South Park filminin ilk sinema filminde, Brooke Shields'e "Mavi Göl" filminden beri yıkanmıyorum, repliğini hatırlatmaktadır.


* Filmin en iyi Hiciv sahneleri Dini Liderlere en direk yolsan İsa'yı anlatan filmde eski ahit'e uygun olup olmadığını sorguladığı toplantı.
Bir diğeri ise Koministlerin Sezar'ın generalini stüdyadan kaçırdıkları sahnedeki konuşmaları.

* Stüdyolara dair ciddi bir eleştiriyel bakış atmaktansa yüzeyel bir hiciv filmi çekmeye çalışmış Coenler. Vasatın biraz üzerinde bir film çıkarabilmişler. Coen filmi sevenlere tavsiye ederim.

 * Filmde eski filmlerin dans bölümlerine selam çakılan kısım fena değildi:


* Gene dönemin su danslarının olduğu müzikallere de gönderme yapmışlar:


Hiç yorum yok: