Now You See Me



Now You See Me
Sihirbazlar Çetesi
2013
imdb73

Yılın eğlencelik suç filmlerinden.
Yılın sihirbazlık filmi
= The Prestige - The Illusionist - Houdini - Hokkabaz
Yanlış anlaşılmasın bir The Prestige değil.
Suç filmi olarak bir Ocean Eleven - 21 tadı hakim.

İyi bir senaryo, seyirciyi yoran bir çok görsel bombardıman ile harcanmış, yan hikayelerin salt klişe üzerinden döndürüldüğü (özellikle dedektiflerin aşka dönüşen yan hikayesi) eğlencelik, izleneybıl biraz aceleye gelmiş suç filmi. Bir de Leonardo Di Caprio olsa acaba farklı mı olurdu dedirtiyor insana.

* Filmin adı türkçeleştirilirken uzun zamandır ilk defa fiyasko ile sonuçlanmayan bir başarıya imza atmışlar.

* İçinde türk kelamının geçtiği filmler.

* Filmde kağıt seçme illüzyonunda karo yedi seçilmesi gerçek bir illüzyondu. Çoğu seyircinin de karo yediyi seçmesinin sebebi, karo yedilerin destede daha çok oluşu ve daha uzun süre görülmesi.
Seyircinin de çoğunun karo yediyi seçmesi filme bağlığı arttıran bir unsur haline dönüşüyor.

Filmde iki kafa karıştırıcı öğe yüklemişler, biri illüminati saçmalığı olabilir mi bütün bunlar oyalamacalı görüntüler ikincisi Michael Caine ve Morgan Freeman'ı hikaenin odağında bu kadar tutup sonra da yok etmek. Lakin bu bir sihirbazlık filmi ise bu filmin ana teması olan sihirbazlığa dair bir gönderme de olabilir.

Filmde ölmüş bir sihirbazın hikayeleri sürekli geçiyor: Lionel Shrike. Vasat bir sihirbaz olan Lionel'in tüm sırlarını açığa çıkartan Morgan Freeman pek de bu konuda vicdan azabı çekmiyor. Lionel Shrike tek bir sihirbazlık gösterisi ile şöhret olmuş. O da gerçekten muhteşem. Çocukken bir parkın genç bekçisine bir kart imzalatıp, onu bir kavomoza koyup parkta kovuğu olan küçük bir ağaca koyuyor. Yirmi yıl sonra orada yaptığı gösteride ağacı kesiyorlar ve kart ağacın içindeki kavanozdan çıkıyor. Bence bu güzel ve etkileyici bir film için uydurulmuş şeydi.

Ağır spoiler

Ağır spoiler


Woody baba soruşturması sırasında Hulktan bozma! dedektifimize "babanla ilgili ağır sorunlar var değil mi" diyor. Bu filmin sonuna ve Lionel Shrike'a büyük bir gönderme olmuş. Filmin senaryosunda öyle sihirbazlarımızın küçük karakter tanıtımlarının hemen aradan bir yıl geçti gibi uzuuun boşluklu ve bozuk anlatımlar dışında böyle finale örgün göndermelerinde olması filmin hem zayıf hem güçlü yanları.

Filmin Hatunları:
Isla Fisher
Melanie Laurent

Hiç yorum yok: