Men and Chicken - Mænd & høns


Men And Chicken 2015
imdb67

* Kuzey Avrupa sinemasının en iyi 2015 filmi

* Anders Thomas Jensen Danimarka sinemasının en önemli senaristlerinden biri. Belki de en önemlisi. filmografisinde en iyi yabancı film oscar'ını almış film senaryosu bile bulunuyor.
Lakin ben onu Adam's Apple filmi ile tanıyor ve seviyorum. Benim için en iyi Avrupa filmidir Adam's Apple.
Anders Thomas jensen Adam's Apple filminin senaryosunu yazınca onu çekmek de istemiş. Böylece kendine bir başyapıt yaratmış. Adam's Apple'dan tam 10 yıl sonra tekrar bir film çekiyor. Erkekler ve Tavuklar. Yönetmenliğini yaptığı filmleri belirli bir kalitede tutmak ve aynı çizgide devam ettirmek zordur. Ama bence başarmış yazar ve yönetmenimiz. Adam's Apple kadar muhteşem bir film olmasa da onun kadar ince bir mizahı olan absürt bir başyapıt ortaya koyabilmiş. Bu çok büyük başarı.



Adam's Apple ile tanıdığım Mads Mikkelsen Danimarsa sinemasının dünya çapında yegane oyuncusu. Jagten ile olağan üstü bir başarı daha gösterip üstüne bir de en iyi James Bond kötü adamlarından biri oldu. Bu filmdeki yan rolünün de hakkını sonuna kadar vermiş.

* Film Arnold ve Danny De Vito'nun meşhur ikizler filmi gibi başlıyor. İki kardeş babasını bulma yolculuğuna çıkıyorlar. Film Doktor Moreau'nun Adası konseptinde devam ediyor. Hatta filmin senaryosu bu iki filmin bir melezi gibi denilebilir.
Twins 1988  - Filmin en önemli esprisi De Vito'nun "Ne yani ben genetik bir artık mıyım" kelamıdır.
Dr Moreau'nun Adası 1996

spoiler

* Filmde çok ince mizah vardı. Kardeşlerden salak olanı bir psikiyatrist ile gece randevusu ayarlamış.
Lakin kadın kötürüm. Kendi rüyalarını anlatıp kadına yorumlatmak istiyor. Çünkü normal olmadığının farkında.

*  Normal olan kardeş ise diğer kardeşlerini gördüğünde hayatının dumurunu yaşıyor. Sürekli ellerinde bir şeylerle birbirlerini dövdükleri bir deli ortamı söz konusu.

* Normal olan kardeş bile arada sırada ağzınla acayip bir şey yaptığı tiki var. Bu da onun da normal olmadğının bir göstergesi.

* Muhteşem güzel bir makyaj ile tüm kardeşler damak dudak yarığı yapılmış.

* Filmin en komik sahnelerinden biri, kadın avlamak için huzur evine gittikleri sahne. 
Komik ötesiydi. Jim Carrey'in o meşhur Saturday Night Live skecini hatırlattı.




Hiç yorum yok: