The Judge

The Judge 2014
imdb75

* Robert Duvall'u ikinci oscar'ına kavuşturacağını düşündüğüm aile dramı.

* 2014 Yılının en iyi aile dramı.

* Baba Oğul izlenmesi gereken filmler.

* Hiç sıkılmadan akıp giden 2014 yılının en iyi mahkeme filmi.

* Mahkeme salonuna gömülmeyen bir dramdır aslında The Judge.
Yan hikayelerinin olduğu ve çözümlendiği, mahkemede değişkenlerin bizi germediği, aslında filmin ana geriliminin baba ile oğul arasında olduğu Mahkeme Filminin dışına taşan bir filmdir.
http://www.kilavuzkarga.blogspot.com.tr/2014/09/baba-ogul-izlenmesi-gereken-filmler.html


Filmin hikayesini ve sinematografisini beğendim, oyunculuklar ise olağan üstü güzeldi. Filmde kasabasına dönerken avukat Robert Downey Jr kardeşimizin cipinden içinden tüm tarlalara doğru yapılan çekim filmin sinematografik harikalarından.

Taşralı ve Şehirli çatışması filmde çok iyi işlenmiş, Robert hayatını mahvettiği ve babasının bundan dolayı onu asla af ettemediği abisinin ondan arada sırada "sorun değil" demesine bile asla izin vermemesi gerçekten insanı filmin sonundaki o iç acıtan repliğe çok iyi hazırlıyor.


Filmin en güzel sahnesi, jüri seçimleri. Kamyonuzun arkasında ne yazıyordan seçiyor jüriyi avukat.
"Karım ve köpeğim kayıp, köpeğimi bulana ödül"

Filmin güzel bir tiradı da var:
"Biliyor musun, ülkenin yüzde 90'ı hayaletlere inanıyor. Yüzde 3'ten azı evrime inanıyor. Yüzde 35'i Homer Simpson'ı ve kurmaca şehrini tanıyabiliyorken yüzde 1'den azı yaratıcılarının adını biliyor. Ama, 12 Amerikan'ı jüriyi oturtup adalet beklediğinde inandığın şeyleri sorguluyorsun. Ama sık sık
doğru kararı veriyorlar."

Filmlede karakter tanırımına çok önem veririm, burada da başarılı, acımasız, şeytanın avukatı Hank Palmer karakteri tuvalette ne mal olduğunu çok iyi gösteriyor. O film boyunca farklı bir cendereden geçecek ve filmin sounda hiç sevmediği, nefret ettiği bir başkasının karakterine dönüşecek. Hank'in bu yolculuğuna çıkmanın mutlak sürükleyiciliğine, mahkeme seven sinemaseverlerin tatmasını tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok: