Kong Skull Island

Kong Skull Island
2017
imdb:67

* Yılın King Kong filmi
Evet yılın King Kong filmi... Çünkü Hollywood'un başı belli sonu belli bu filmi 5 - 10 kere daha çekti... Kayıp dünya'lar falan hariç...  Bilindik ana temasından ise üç tane daha var. 
Hatta Peter Jackson en mükemmelini çekeceğim noktayı da koyacağım dedi ona da izin verdiler ilk filmin birebir aynısını daha iyi efektlerle vizyona çıkardı.

* Apocalypse Now filmine gönderme yüzleri gülümsetmiştir...
"Helikopter hoparlörlarından Wagner çalmak"


* Bu filmin tek farklılığı King Kong'un yer altında tutmayı başardığı cehennem canavarları. Dev yak
çok uzun ayaklı örümcek de yeni ada canlılarımız arasında.

*  Filmin klişelerini eksi'de güzel derlemişler:
 - canavarla duygusal bağ kuran, aslında bir kalbi ispatlamaya çalışıyor portakal memeli, güzel, iyimser, bluz giyen ablamız.
(Bu konuda Jasica Lange fora yapmıştır ama Naomi Watts çok seksi bir şekilde oynamıştır.... En kötüsü buydu bu bağlamda...)
 - Bu ablamıza filmin başından beri yazan, ilk yaralanma durumunda hemen yanına koşup sarılma fırsatını tepmeyen yetenekli yakışıklı abimiz.
 -filmin sonlarında, "beni bırakın gidin" diyerek canavara saldıran kahraman amarigan askerimiz.
 - adada uzun yıllardır yaşayan, yerlilerle misafirlerin iletişimini yaptır şakacı, sakallı amcamız.
 - iyi canavar ve kötü canavarın final kapışması.



Evet aynen bunlar filmde var...
Bu tür fantastik filmlerde bize sunulan bir akıl dışı tablo vardır ve biz bunu kabul ederiz. Bu filmde de bu adanın bilinmeme sebebi etrafında fırtına dolanması... İyi de bu insanlar nasıl gün batınını izliyor...  Ya da King Kong bileğine kadar yürüdüğü suda nasıl oluyor da bir dev ahtapot saldırırır... Sığ suda böylesine dev bir ahtapot.... Tutarsızlık...


Hiç yorum yok: