X-Men: Apocalypse



X-Men Apocalypse

2000'de X-Men ile başlayan seri,
2003'de X2
2006'da X-Men: The Last Stand
2009'da X-Men Origins - Wolverine
2011'de X-Men: First Class
2013'de The Wolverine
2014'da X-Men: Days Of Future Past
2016'da X-Men: Apocalypse ile devam etmekte.


* Profesör Charles Xavier'in saçları nasıl döküldü ve kel oldu.... Bunu çözdüğümüz bir film.
İlk filmlerde karakterlerin geçmişine dönüldüğünde façalarının nasıl bozulduğu ya da o değişimin nasıl gerçekleştiğinin anlatıldığı sahneler filmin takipçileri için hoş detaylar.
O yüzden devamı olabilecek bir bilim kurgu'da karakterlerin kötürüm, yüzlerinde yara, vücutlarında bir deformasyon yazılması ilerisi adına etkileyici açılımlara vesile olabileceğinden önemli.
Bunun bir örneğini de Terminatör filmi serisinde görmüştük. John Connor'ın yüzündeki façanın nasıl oluştuğunu öğrenmiştik.
Ya da Minyonlar filminde minyonların ilk kot tulumlara bürünüşünün hikayesi var gibi...

X-Men Origin serisinin bir parçası olarak görülebilir film. X-Men'in ilk filmlerindeki temel karakterlerin nasıl oluştuğunu öğreniyoruz.




* Kötünün sağlam gerekçesi ve hatta haklı olduğu filmler.
- Aksiyon sineması için bir başarı kriteridir -
Spoiler olduğunu düşünmüyorum çünkü bu tür aksiyon filmleri başı sonu belli filmler oluyor genelde. Bu filmde Mısır medeniyetinden kalma kötü X-Men'imiz Televizyondan tüm dünyayı tanır. Ve insanlığın büyük bir batak içinde olduğunun farkına varır.
Evet Televizyondan dünyayı tanımaya kalkarsanız, Dünya insanın gitgide yaşanmaz kıldığı berbat bir yerdir.
Evet kötü zaten tüm nükleer bombaları imha ederek insanlığa bir ders vermiştir. Üstelik yeni bir dünya düzenini ancak eskisini devirerek gerçekleştirebileceğini düşünmektedir.

Hiç yorum yok: