Following

Following 1998
imdb76
Film Noir
Filmin muhteşem yanı etkileyici, vurucu sona sahip ve kısa:
70 Dakika

* Nolan'ın ilk senaryo, yönetmenlik ve yapımcığını üstlendiği ve ileride büyük başyapıtlara imza atacağının sinyallerini verdiği iyi bir alcakaranlık kuşağı tadındaki suç filmi.

* İngiliz Bağımsız Film ödüllerinde en iyi film adayı olmuş.

* Flash back ve Flash forward'ların çapraz sorgudan kaynaklandığı iyi geçişlere sahip bir filmdir. Ana karakterimiz üç bölümden oluşan bu filmde hangi partta olduğunu anlayabilmemiz için üç farklı tipe bürünmektedir:
uzun saçlı/traşsız -
kısa saçlı/traşlı -
kısa saçlı/tarşlı/yaralı yüzlü.

Film çok ucuza mal edilmiştir. Ana karakterler Nolan'ın arkadaşları ve ailesidir. İç mekan çekimlerinde karakterler ışık yetersiz olacağından hep pencere kenarında durmuşlardır.

Filmin en büyük devamlılık hatası ağızdaki plastik eldivendir. Nolan severler buna bile bir çok kılıf uydursalar da filmde yaşanılan aksaklıklarıın çok ucuz yöntemlerle çözüldüğü bilinirken bunlar için mücadele vermemin bir anlamı yoktur. Üstadın bu ilk eserine hoşgörü ile yaklaşmak gerekir.





* Bill'in oturduğu evde Stanley Kubrick'in Shining afişleri asılı üç tane küçük a, gizemli sarışınımızı andıran Marilyn Monroe posteri ve Mark Rothko resmi de dikkat çekiyo. Çaldığı cdlerin en üstünde trainspotting soundtracki görünüyo. Kitaplarda da plato'nun republic'i...





 * İngiliz Film Noir filmlerindendir = Danny Boyle’un Shallow Grave 1994'te ingiliz sinemasının unutulmaz kara filmlerinden biridir, bu film onun kadar bir şöhrete sahip olmasa da iyiler arasıdnaki yerini almıştır.





* Sinematografik olarak aynı yıl çekilen = Darren Aranofsky'nin Pİ (1998) filmini anımsatmıştır.




* * Hem baş rol kadın oyuncusu ileride Nolan'ın Batman serisinde oynamıştır. İnception filmindeki karakterin adı ile buradaki karakterin adı aynıdır. Prestij filmindekine benzer bir kurgusu vardır. Memento tadında sürükleyici bir senaryoya sahiptir. Nolan'ın Batman aşkına dair filmde bir emare de var:



1 yorum:

Unknown dedi ki...

Malatya Haber  Olarak Sizi Takip  Ediyorum Başarılarınızı Diliyorum İyi Bloglamalar :)