Bir Alacakaranlık Kuşağı tadı: Medyum

Red Lights - Medyum 2012
imdb61

* fizik - metafizik arasındaki amansız mücadelenin filmi.
* anti X - Files filmi
* daha iyi bir örneği yok ise, yılın gizem filmi olabilir.

* Fena değil diyebileceğim filmlerden biri.

Hurafeleri açığa çıkaran profesörümüzün karakter tanıtımı, öğrencileri onu sorguya çekiyor:
- Açıklanamayacak bağımsız bir vakaya hiç rast geldiniz mi? Anormal bir yeteneğin
varlığı gibi?
- Anormal bir yetenek mi? Ne gibi? Yüz metreyi 10 saniyenin altında koşmak gibi mi? Duvar kadar sağırken
bir şaheser bestelemek gibi mi? Senin beynin bir istisna olabilir Ben ancak çoğu beyin her saniye baş döndürücü bir dizi karmaşık zihinsel işlem gerçekleştirir. 100,000 milyon nöron, duyularımızı ve algılarımızı yaratmak ve düzenlemek için sürekli bir sinaptik iletişim için yüklenir. Nasıl gerekçelendirdiğimiz, nasıl düşündüğümüz duygularımız, zihnimizde canlanan görüntüler dikkat aralığımız, öğrenme, hafıza. Bunlar "özel güçlere" sahip olmadan da beyin için yeterli meziyetler değil midir?
- Yani her türlü paranormal gücün varlığı imkânsızdır diyorsunuz?
- Söylediğim şey doğru kontroller uygulanarak tüm fenomen türlerini araştırmakla geçen 30 yıldan sonra henüz tek bir mucizeyle bile karşılaşmadım.

= İnception'da da bu tespit yapılmıştı. gördüğümüz rüyanın ne zaman başladığını hatırlayamayız ve gördüğümüz çoğu rüyayı unuturuz.
* Öyle olmak veya öyleymiş gibi görünmek işte asıl mesele bu. Her zaman öyle. Hepimiz olmadığımız bir şey
olmaya çalışırız. Bir gecede 27 kez rüya görürüz. Unutmamızı sağlayan girift bir nörolojik savunma mekanizması. Seni koruyan ne? Bir tutam tuz mu? Antik Yunanlılardan günümüze kadar filozoflar ve akademisyenler insanın esasen mantıklı olduğunu tartıştı. Buna katılmıyorum. Eğer biri önce kendini araştırmadan bir başkasını gözlemler ve araştırırsa enstrümanlarımızın uygun şekilde kurulu olduğunu nasıl bileceğiz? Güvenilir olduğumuzu nasıl bileceğiz? Hiç kanıtımız yok. Güveni kazanmanın sadece bir yolu vardır ve o da hiçbir şey ummamaktır. Niyetlerimiz saf değilse sonunda canavar yaratabiliriz.

Hiç yorum yok: