Source Code



Source Code
2011

Krzysztof Kieslowski abi sağolsun öyle bir tema bulmuş ki Hollywood bunu da sonuna kadar sömürecek...

* Komedi olarak bu teme zirve bir şekilde işlendi
= Groundhog Day

* Cinayet versiyonu da bir tabii bilakis mevcut:
12:00

* Bu da bilimkurgu versiyonu...

- eksi - colter'ın konuşmalarının ekrana yazı olarak gelmesi zaten olağandı.
ancak goodwin'in önündeki kameranın kaydettiği görüntü ve sesini colter'ın beynine anlayabileceği bir sinyale çevrilerek gittiğini düşünmüştük. bu bilim kurgu için bile basit bir teknoloji, zaten goodwin'in önüne eşşek kadar kamerayı koyarak bunu bize düşündürüyor. kaldı ki doktor rutledge kameranın önünden geçerken klavyeye birşeyler yazıyor, colter onları goodwin'in sesinden mi duydu ? e goodwin'in görüntüsü görüntü olarak; konuştukları ise klavyeden iletiliyorsa colter goodwin konuştukça klavyeye birşeyler yazan birini görürdü karşısında.
filmin sonundaki döngü saçmalığı ile yukarıdaki kurgu saçmalığı aynı şeyler değiller. bu bilim kurgu; bilimle ilgisi olmayan şeyler gerçekmiş gibi ya da gerçekleşebilirmiş gibi kurgulanabilir, buna saçma diyemeyiz o zaman bu tür olmazdı. ama yukarıdaki kurgu hatası kötü puan; çünkü bu bu film oyunculuğa dayanmıyor, hikayeye dayanmıyor, gerilim yok, tren patlayacak biliyoruz, bu örgülere dayanacak o da hatalı.

* Harika, başlangıç jeneriğinin arka planında çalan müzik, tarz itibariyle fazlasıyla Bernard Hermann'ın Hitchcock filmlerine yaptığı müzikleri hatırlatmaktadır.

* = hafif inception biraz deja vu hadi bir de Cell'i ekleyelim ...

Filmin Hatunu:
Michelle Monaghan
kiss kiss bang
1:11
0:35
1:00

Hiç yorum yok: