cezalandırma filmleri


The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)
imdb:76 (2500 5000 7500)
z702575075
- Bağımsız Filmler -
4w7n

inaratu filmlerinin usta senaristinin filmi
babında = Amores perros , Babel, 21 Grams

= denilebilir: Modern Western - Kara film tadında kovboy filmi

-eksi den spoilerlı filmin enteresan senaryo kurgusu -

- Bir insanın işlediği suçun sonucunda oluşan acımasızlığı ona göstermek ona verilebilecek en büyük cezadır gibi bir temele dayanan uzun düşük ritimli bir film...

-sınırı yasadışı geçen meksikalıların sınır muhafızlarıyla olan kovalamacaları.. amerikalıların elinden kaçırdıklarına "ülkenin yeni çilek toplayıcılara ihtiyacı var" bahanesiyle/gerçeğiyle göz yumması..

-küçük sınır köyünde -bizim bildiğimiz- iki kişiyle kendini aldatmasını görmemezlikten gelen yaşlı lokantacının "kaşar" karısının şartlar elverdikçe radikalleşen küçük muhafazakar dünyası.. ve bu kadının aşkına inanan "kovboy" pete in acı gerçeği meksika dan öğrenmesi..

-genç sınır devriyesi mike ın odunsal kabalığı nedeniyle kendini yalnız hisseden ve canı sıkılan, bu yüzden de bir "hayat kadını gibi" onu aldatan dünyalar güzeli karısı..

-mike ın, karısıyla olan "masumane" ilişkisini bilmeden meksikalı estrada yı hem de istemeden salakça öldürmesi.. ve bir kez aceleyle gömdüğü adamı son kez hem de meksika da gömmesi.. ve de iki defin arasında geçirdiği -olumlu olduğunu düşündüğümüz- metamorfoz..

- filmin en etkileyici bölümlerinden biri kahramanlarımızın zoraki misafir oldukları kör adamla vedalaşma sahnesidir. bu sahnede yaşlı adam misafirlerinden bir iyilik yapmalarını ister ve istediği şey de öldürülmektir.

Hiç yorum yok: