23 - 30 Aralık TV filmlerinden seçmeler ve eksiden alınan yorumlar

23 ARALIK SALI

Goldmax

South Park: Bigger Longer & Uncut
imdb:77 (20 000 15 000 20 000)
z920075200 1999
goldmax 22 45
* Brooke Shields sahnesi çok komikti
* Şeytanın eşcinsel olması!
satan-senin buraya* geldigin ilk günü hatırlıyor musunsaddam...
saddam-evet hatırlıyorum...
satan-seninle sabahlara kadar konuşmuştuk degil mi...
saddam-evet...eee hadi sex yapalım...
satan-ooohhh seni anlamıyorum saddam...
sexten başka bişi düşünmüyosun...
= Brian'ın hayatı


* Birleşmiş Milletler binası önünde korsan bayrağının olması
(hemi de türk bayrağının hemen yanında)

* Süper zeki profösörün küfürü engellemek için geliştirdiği, beyne yerleştirilen bir çip'in* cartman üzerinde denendiği sahne insanı öldürür.. profösör ebeveynleri toplayarak, denemeyi onların önünde gerçekleştirir.. elindeki ilk kartı gösterir, kartta bir yastık resmi ve yanında da yazıyla 'yastık' yazmaktadır...cartman'den kartlarda gördüklerini söylemesini ister...ilk 3 karttan sonra gösterdiği kartın üzerindeki 'at siki' resmini ve yanında yazan 'at siki' yazısını gördüğümde kendimi yere attığımı hatırlıyorum. (Fırat'ın amerikan versiyonu Cartman mı?)

* top secret'e gönderme yapmışlar

* -anne o filmdeki (porno) sendin değil mi?
-uyu artık...

Tematik Film Kuşağı Kanal24
Rabbit Proof Fence 2002 - ÇiT-
imdb:76 (2500 2500 3500)
Kanal24: 21 15

* şu ana dek izlediğim en iç burkucu anne-kız ayrılma sahnesini içeren güzel film
= Sofinin seçimi?

* medeniyeti yerli üzerinden anlatan filmler = mel gibson apocaliptica

*melez oldukları gerekçesiyle ailelerinden zorla alınan ve beyazlara hizmet etmek üzere özel kamplarda yetiştirilmeye alınan çocuklardan biri 14, biri 10 ve biri de 8 yaşında olan üçünün umut dolu hikayesidir bu film. molly, daisy ve gracie bu kamptan kaçmayı başarırlar ve 2000 km'lik eve dönüş yolunda onlara yardım edebilecek tek şey köylerinden tanıdıkları tavşan geçirmez çitlerdir. yol boyunca önlerindeki tek şey umudun ta kendisidir, arkalarında ise koca bir hükümet ve çok iyi iz süren bir yerli vardır.

* Görüntü yönetmeni harikalar yaratmıştır ... usta oyuncu kenneth branagh her zamanki gibi mükemmel bir oyunculuk sergilemişti

MovieMax

The Brave One - İçimdeki Yabancı
imdb:69 2007
(3000 2000 5000)
Moviemax: 22 05

* Erika, New York sokaklarının intikamını alan erkek gibi bir kadın
- eğer bir adam öldüreceksen bunu ruhsatlı silahla yap
* Pislikleri öldürürken normal ama iş başka birini öldürürken eli titriyor
= Tarantino rezervuar köpekleri karakter verme
* yıllardır taşıdığınız o en gizli kimliğinizle nasıl yaşarsınız sorularının cevabını arayan film
* kendi intikimanı kendin al filmi
=Vigilante (kanuni yetkisi olmadan kendi fikrine göre zorla düzen sağlamaya uğraşan kimse)
filmleri Death Fish, Clint Eastwood spagetties falan

MGM
Women In Love 1969
imdb:73 (500 250 500)
MGM 00 00



24 ARALIK ÇARŞAMBA filmleri

MGM'de 16 40
Oscar Wilde'in yargılanması

Goldmax
Waking Life imdb:75
(7500 5000 5000)
2001 Hayata Uyanmak
Goldmax: 17 45

Hemen Ardından
Scrooged
imdb:67 Bill Murrey

MGM

The Long Goodbye Uzun Veda
imdb:76 Robert Altman 1973
18 50

Crimes and Misdemeanors
Suçlar Ve Kabahatler
20 45



Christa: Swedish Fly Girls
imdb:73 Danimarkalı Güzel Birte Tove
Erotik Film 1971
00 10



cnbce

Aleksandra imdb:71
(100 100 150) 2007
cnbce 22 00
uiff27 27. uluslaralarası istanbul film festivali filmi 2008
* askeri kampa giderken, oradayken hafif bi huysuzluk var, ama bu, tatlı bi huysuzluk: tanka girdiklerinde misal, torununun silahını alıyor, nasıl ateş edeceğini torunu ona gösteriyor filan: aşırı büyük/iddialı/ağır/edebi laflar uçuşmuyor filmde: askerlerin gündelik yaşamları: artık sıradanlaşan.. benzersiz bişii..
alexander sokurov 'un "sadece sevgiyi , barışı anlatmak istediği"ni ifade ettiği; kendinde farklı kodları (alt metinleri) aramaya gerek olmadığını belirttiği bir film. bu açıklamasından dolayı harbiden minnettarım üstada. zira festival izleyicisi klanından bir yığın çaylak entelektüel ve sinefili nice ödip okumalara, lacancı savrulmalara, sembolik izahatlara, "burada anne sovyet rusya'yı, evlatsa putin'i simgeliyor...öheree möher" şeklinde yorumlara gark olacaktı. yırttı çocuklar , bizim de kafa rahatladı.



25 ARALIK PERŞEMBE

TV8
Station Agent imdb:79
(5000 5000 7500)
2003 tv8 20 30

26 ARALIK CUMA


TV8
Ondskan - Evil - Şeytana Karşı
imdb:79 2003
(2500 2500 3500)
tv8 20 30

* ikinci dünya savaşı sonrası egemen politikasına getirdiği eleştirileri ile izlenmeye değerdir...

= isviçre'nin koro filmine benziyor
= Kurbanın Sapıklaştırılması Olgusu Baabında Hanibal, Psyco, Das Experiment

* Lise içi hiyerarşi ve şiddet
*evde üvey babası tarafından ezilen, bir taraftan annesine layık iyi bir evlat olma çabası içinde duygusal ve fiziksel şiddet uygulayan üvey babasına tahammül etmeye ve ayakta kalmaya çalışırken, diğer yandan da evden adeta bir kurtuluş gibi gördüğü okulda benzer aşağılanmalarla karşılaşan genç çocuğun hikayesidir

-eksiden filme dair ii bi yazı -
* insanlarin daha dogrusu bati toplumunun "vay canina vahsete bakin ogrenciler nelerle karsilasiyor" tepkisi ile karsiladiklari oysa benim gibi bir cok turk gencinin kendi yasadiklari goz onune alindiginda "hah hahy afacan cocuklar" demekten ileri gidemedigi film..bize verilen egitim nasil birseyimis ki bunlari bile hor goruyoruz..

gene de bize verilen tepkiler hep otorite tarafindandi..belki filmin bize gore en degisik yani bu..hic bir zaman hiyerarsik duzen icersinde esit sayildigimiz insanlar tarafindan cezalandirilmadik..hic bir ogrenci bize tokat atmadi (tamam belki tahtaya ismimizi yazip cezalandirtti bizi ama hepsi o) yada hic bir yaya kirmizi isikta gectigimiz icin bize ceza kesmedi..

bu film kanimca "bilincli toplum,herkes komsusunu sikayet ederse suc kalmaz" tezini tamamen curuten bir film..

dostlarim isvicre gibi yerlerde suc oranlari dusuktur..nedeni yaptiginiz bir seyin komsulariniz tarafindan hemen yetkili mercilere sikayet edilmesidir..mesela sicak kulleri cop tenekesine doken biri hemen ceza makbuzunu kapisinda bulur..boylelikle otoriteye karsilik verilmez..bu durum burdan bakildiginda yani "herkes kendi evinin onunu temizlese enfes olacak sokakta sevisebilecegiz" tarzi yaklasan manyak insanlara felaket derece cekici gelmektedir..

oysa filmde gordugumuz uzere bu durum hic boyle degildir..otorite yani devlet (ki eflatun icin devlet toplum sozlesmesi oldugu icin bireyler adina yapilmis,bireylerin hep birlikten sahsi egemenliginin bir kisminin devri ile olusmus bir "sey" dir) insanlarin cezalandirilmasina bir sinirlama getirir..sozun ozu devlet dovulcek biri varsa dover,dovturtmez..

neyse biz de de var tabii ki boyle okul icin de yasanan seyler en basinda etud abisi ceza teknikleri veya mektep i sultani deki abi kardes tokadi..lakin hic biri toplu orgutlenmeyi ve toplu baskaldiriyi engellemiyor..ha boylelikle daha huzursuz daha savas dolu bir toplumumuz oluyor..lakin sanirim bernard shaw in bir lafi vardi "italyanlar varoluslari boyunca savasmislar,oysa isvicreliler hep baris içinde kalmislar..talihe bakin ki ronesans dahil bir cok seyi italyanlara borcluyuz..isvicrelilere ise sadece bir saat borcumuz var"
Bu Third Man filminde Orson babanın sözü diil miydi... Bernard Shaw dan mı almış o sözü...

Hiç yorum yok: