Sinemada Yan Karakterlerin Erotik Laf Atakları




Bi Çeşit: "Ben diyorum Ankara... Sen diyorsun, 'Gluteus Maximus' * umda senden daha kara bi lezyon var..." durum komedi sahneleri
* Gluteus Maximus: 1. Asterix'de Roma Ordu komutanlarından birinin adı... 2. Shrek filminde kırmızı halı töreninde küfürlerden birinde kullanılan tamlama... 3. Kıç'ı oluşturan büyük kas kütlesi bi çeşit g.t'ün anatomik adı... 4. Sade Maximus ise Gladyatör filminde russel Crowe'un adı...

Nicolas Cage, filmleri yeni yeni dikkat çeken marjinal bir senaristi oynamaktadır... Yeni çalıştığı senaryosunu bir yapımcıya büyük bir hevesle anlattığı sekansta şöyle bir olay yaşanır: Yapımcı ile bir kafede buluşan Nicolas Cage hararetli bir şekilde senaryosunun en önemli yerini anlatırken, yapımcı yarım kulak vermiş senaryonun sayfalarını ilgisizce çevirir, öte yandan etrafındaki hatunları keser... O sırada sarışın bir afet, gluteus maximus'unun bütün güzelliğiyle yanlarından geçer... Yapımcı Nicolasın sözünü baltayla keser ve:
"Ben şu hatunu arkadan becerdim" der...
Nicolas dönüp şaşkın ve anlamsız kadın köşeyi dönünceye kadar bakar.. Sonra senaryosunu anlatmaya devam eder... Yapımcı hiç olmadık bi anda tekrar sözünü bölerek: "Şaka şaka becermedim" der... Nicolas ne yapacağını şaşırır.. Duraksar... Ama senaryo onun için önemlidir... Dinlenmediğini anlasa da anlatması gerektiğini düşünür ve kaldığı yerden tam devam edecekken yapımcı kopartan lafı eder: "Ama becermek isterdim"

Sinema konusunda teknik bilgiye sahip olanlar için
Fight Club(1999) nasıl büyük bir başyapıt ise, Adaptation filmi de senaryo yazım teknikleri bilenler için odur...

Nicole Kidman, küçük bir yerde büyük bir haber spikeri olmak için 'gluteus maximus'unu yırtan, o bölgede saygın bir ailenin oğluyla evli, hezeyan içinde bir kadını oynamaktadır... Ünlü bir televizyon yapımcısıyla buluşma imkanı yakalar... Adam ona şu hikayeyi anlatır: Bir gün bana çok iyi bir dostumdan referans mektubuyla gelen ve haber spikeri olmak isteyen güzel bir kadın geldi... Mektubu açtığımda içinde çok enteresan bir şey yazıyordu... Sana gönderdiğim bu kız hem çok yetenekli hem de çok iyi oral seks yapıyor... Herhangi bir işine yarıyacağına eminim... O kızı işe aldım... Yıllar sonra o dostumla karşılaştığımda kızdan ne kadar memnun kaldığımdan bahsettim... Dostum o kızı hiç tanımadığını söyledi... Anlıyor musun?"




Miss Sloane

Hırslı bir lobici olan Jessica Chhastain ekibine detayları bileceksiniz... Yoksa kaybedersiniz muhabbetini şöyle anlatır:
"Bir gün pederin biri genç bir rahibeyi arabayla evine götürüyormuş.
Vites değiştirirken elini rahibenin dizine koymuş. Çok ayıp ve yakışıksız bir şekilde...
Genç rahibe dönmüş ve şöyle demiş,
"Peder, Luka 14:10'u hatırlayın."
Peder utanç içinde elini geri çekmiş.
Bir sonraki ışıklarda durduklarında peder bu sefer elini
rahibenin kasıklarına koymuş.
Rahibe gene,
"Luka 14:10'u hatırlayın Peder" demiş.
Peder özür dilemiş.
"Nefsime hâkim olamadım" demiş.
Kızı bıraktıktan sonra evine gitmiş ve eve varır varmaz Luka İncili'ni alıp 14:10'u açmış.
Ne yazıyormuş bilen var mı?
"Arkadaşım, daha yukarı çık ki güzelliklere ulaşasın!"







Filmde mafyanın oğlu, birbirlerinin kim olduğundan habersiz kurulan çete üyelerini bir yere yemeğe götürmektedir... Aklına o an gelen bir hikaye anlatır: "Bizim eski lokantada ki şişman garson kızı adı neydi... he o işte... O bir gün kocasının onu aldattığını öğrenmiş... ve ne yapmış biliyor musunuz... Adam uyurken penisini karnına japon yapıştırıcısı ile yapıştırmış... düşünebiliyor musunuz... adam tuvalete gitse yüzüne doğru falan işiyor... yada dooru düzgün işemek için amuda falan kalkması gerekiyor.. çok komik..."






Hiç yorum yok: