Ant Man

Ant-Man 2015
imdb75

* Dev bütçeli filmlerde Star Wars * serisini nasıl yeni nesil anlamıyorsa,
Terminatörleri - Alien serisini izleme konusunda defans gösteriyorlarsa,
Marvel filmleri konusunda da yetişkin bir tayfanın ciddi tavır aldığını düşünüyorum. Marvellerin Avengers ve içindeki karakterlerinin (iron Man - Hulk - Captan America - Thor ... ) filmleri, Örümcek Adam serisi ve en kötüsü de Fantastic Four serisi'ni ben de öyle ahım şahım beğendiğimi sinema listelerimde üst sıralara taşıdığımı söyleyemem.
X-Men serisini sıkı takip etsem de benim için hiç bir zaman Star Wars - Terminatör veya bir Aliens ve hatta bilim kurgu olarak Matrix - Geleceğe Dönüş vb. serilerinin eşdeğeri olamayacaktır.

Guardians Of The Galaxy belki de Marvel'e sınıf atlatacak bir film veya film serisi olabilirdi. Ya da benzer hikayeler çekilebilirdi. O da orada bir yerlerde kaldı. Sinemada beğenirlik açısından konumu da tartışma konusudur.

Marvel'in hiç bir zaman derdi süper bir senaryo - zekice kurgu - sanatsal kaygılar olmadığından
kaynaklanıyor bunlar.
Bu da hayran kitlesini ergenlerin ötesine taşımasını gerçek sinema seyircisini filmlerine ilgi göstermesini engelliyor.
Marvel eğlencelik, başı sonu belli, klişe yumağı senaryolarını seviyor ve kopyalarını çekmeye devam ediyor.
Kahramanlar şekil değiştirse de böyle geldi böyle gidecek gibi de bir tavrı var.
Süper kahramanlara el attığından beri onlara sinamasal olarak sınıf atlatmayı başarmış olan Nolan gibi uçarı, senaryo dahisi yönetmenlerden de uzak duruyorlar. Kurumun betonlaşmış çizgi romanlarının çerçevesinin dışına çıkmasından korkuyorlar belli ki.
Tabi böyle olunca da kaybeden bence MARVEL oluyor.

Filmde Anderson Masalına Gönderme:
* Karınca (adam) karşısında neden yine Ağustos Böcüğü (adam) kaybediyor kardeşim.
Çocuklara doğru mesaj verdiğimize emin miyiz?
Sanatla uğraşma , işçi karınca gibi çalış, kraliçe karıncayı ancak yönetici bir tayfa görsün. Abaza abaza tüm kışı evinde geçir. Ama ambarın dolu olsun mesajı doğru mesaj mı sorarım size.
Hani karıncanın anderson'a küfrettiği bir eleştiri fıkrası vardır. Bence günümüzü daha da yansıtıyor bu fıkra.



* Ant - Man Marvel'in B sınıf filmlerinden biri.
İmdb'si 75 olması bile mucize.

 Eeee film bu kadar kötü olunca onunla testis geçebiliriz değil mi:

* Ant Man'ın  Zayıf yanı nedir - Karınca Duası edince gücünü kaybediyor (smile was here).

* Zaten örümcek adamın ağı götünden çıkaramamasına gıcığım, karınca eğiten bir adam nereden çıktı lan.


* Sevgili Dostum Orkun hatırlar, Sinek filminden çıkıyorduk, Örümcek adamdan sonra bu ne şimdi, Nedir lan bu Hollywood'un haşere aşkı. demiştim. tüm salon gülmüştü....

Bilimsel bir not: Dünyada ikinci nesil canlıların yaşadığı dönemde şu ankinden iki kat daha fazla oksijen vardı. O dönemde timsah büyüklüğünde böcekler ve kartal büyüklüğünde yusufçuklar dolaşıyordu. Bu dönemde memeli olmanın güçlüklerini tahmin edebilirsiniz. Bugün böcekler o seviyeye gelse çok vahşi oldukları ve iyi organize oldukları için insanlığın sonunu getirebilirlerdi.

Düşünsenize nükleer saldırıdan sonra bile tek yaşayabilecek canlı olarak hamamböceklerinin olduğu söyleniyor. Evet akla gelen ilk soru. Madem öyle RAİD'in içinde ne var lan!





* Dikkat Star Wars filmi ile ilgili Ağır Spoiler
Yukarıdaki eleştiride yıldız gelen yere ağır spoiler olduğu için yazmadığım parantez içini buraya taşıdım bilgilerinize:

(Ki Son filmde yeni kötü adamın karakter tanıtımı film boyunca muhteşem ilerlemiştir. Karanlık tarafın bu jedi soylu sith'i tam olarak eğitimini tamamlamadığı için ergen tripleri atmakta ve yer yer başarısız olmatadır. Kendine gelen ışını dururabilecek bir güce sahip bu karakter zamanla duygularına yenik düşer. Babasını öldürecek kadar soğuk kanlıdır ama kendinden biraz daha güçlü olduğunu hisseden bir kişi gördüğünden panikleyecek kadar da daha eğitimini tamamlamamıştır. Maskesini sık sık çıkarmasından da yürüyüşünden de bunu net anlarız. Böylesine işlenmiş karakterlerle bu tür sabun köpüğü filmler arasında elbette büyük farklılıklar olacaktır.)

Hiç yorum yok: