Rush Hour Serisi

Rush Hour Serisi:

Jump Street Serisi kadar kötü bir seri diyebilirim. Tek bir karesine ve sahnesine gülümsemediğim film olmuştur. Bu tip filmlerin avangartı durumundaki Cehennem Silahı'nın yanına bile yaklaşamaz nitelikte. Sosyete Polisindeki Eddie Murphy bir tık daha komikti Chris Tucker'dan, yalan söylemeyi daha iyi kıvırıyordu (hafif bir karakter apartmışlar). Tom Hanks'in (Turner & Hooch) ve Bill Murrey'in (K-9) köpek ortaklı filmleri hem konusu hem de diyalogları ile daha ağır basar. Salt polis komedileri açısından baktığımızda Çıplak Silah serisi bu türün hem avangartı hem de en popüleridir. En kötüsü olarak da Polis Akademisi serisinin adı geçer. Ki Polis Akademisi yer yer hepimizi güldürdüğü sahneler vardır.  Sinema tarihinin en komik polisiyesi ise Hot Fuzz'dur.

İkili polis komedileri olarak hem Starsky And Hutch (Ben Stiller ve Owen Wilson) filmi ile   Other Guys (Will Ferell ve Mark Wahlberg) filmleri devamları çekilmese de daha eğlenceli bulduğum filmler olmuştur. Özellikle Starsky And Hutch filminde Will Ferell'ın oynadığını bir hapishane sahnesi vardır ki, sinema tarihinin en komik sahneleri arasında yer alıt.



Jackie Chan'in araştırarak gittiği yere Chris Tucker hep tesadüflerle gider ve hep bunlar olayların göbeğinde sürekli buluşurlar. Senaryo böyle şeyler yüzünden hiç bir zeka pırıltısı barındırmadığını da söyleyebiliriz.

Filmde sık tekrarlanan: Ben Michael Jackson'ım sen Tito'sun espirisi ve varyasyonları var. Kötü ötesi.

Birinci filmde Chris Tucker kendi tanıdığı haber kaynaklarına gidip, Jackie Chan'i kandırıyor, ikinci bölümde de bu sefer Jackie Chan aynı şeyi yapıyor. Bu tür hoş devamlılıklar var. Lakin seri genel itibariyle vasatın altında.


Rush Hour 1998
imdb:69

* Karakter tanıtımı tipik başlar, dedektifimiz ortalığı darma dağan eder ama suçluyu yakalar. Bu sırada iki tane memur vurulmuştur.

* Chris Tucker gevezeliği ile güldürmey çalışır. Jackie Chan de akrobatik kavga sahneleriyle. Gene de filmi bunlar kurtarmıyor maalesef.

* Müzik tercihleri, uçakta didişmeleri, Jackie Chan'in başta Chris'ten kurtulma sahneleri filmden akılda kalanlar.

Filmin Hatunu La Bamba'nın unutulmazı Elizabeth Peria.





Rush Hour 2 2001
imdb66


* - Ağzımdan çıkan kelimeleri anlıyor musun?
- Senin ağzından çıkan kelimeleri kimse anlamıyor dostum.






Filmin Hatunu neredeyse Boat Trip filmini üzerine yaptıkları Roselyn Sanchez






Rush Hour 3 2007
imdb:62

Serinin en iyisiydi diyebilirim. Yoğunluklu olarak Paris'te geçen filmde, Eyfel kulesi sahnesi müthişti, süper kurgulanmıştı.

- Seni rahatlatmam için ne almam gerekiyor!
- Porno film olabilir.
- Lee!
- Sadece 9,95 dolar.


* Crouching Tiger - Temtation falan gibi lakaplarla sürekli çinlileri aşağılıyor.

Filmin Hatunu sadece güzelliği ile göz dolduran: Noémie Lenoir






Hiç yorum yok: