Charlie Wilson's War

Charlie Wilson'ın Savaşı 2007
imdb71

* Amerikancık filmlerden (finalinde otoeleştiri yapsa da)

* Amerikada özel hayatında pis, iş hayatında disiplinli baba desteksiz senatör olmuş, Mecliste tanınmayan bilinmeyen bir adam olmasına rağmen gerçekten Dünya'nın kaderini değiştirdiğini anlatan bir film. (insan nelere kadir babında)
Amerika'nın yarım bıraktığı işlerin de dünyayı nasıl mahvettiğinin öz eleştirsini de yapmışlar. (izleme nedenim Tom Hanks'ten çok Philip Seymour Hoffman'dır. Yani...)

* Amerikan tarihinde önemli bir hamle olarak görülen ve daha sonra hem Amerika'nın hem de Sovyetlerin başını belaya sokan Afganistan Rus direncinin önemli bir politik dönemini anlatan, hikayesinin çok büyük süprizleri bulunan bir film.

* Charlie Wilson'ın karakter tanıtım sahnesi bence filmin en başarılı sekansıydı. Hem işini iyi yapan hem de kadınlara karşı zaafı olan babasının gücü ile bir yerlere gelmemiş bir Senatör bu denli sinematografik anlatılabilirdi. Film dünya siyasi tarihinin önemli ve gerilimli bir dönemini gayet eğlenceli anlatmıştır.

Filmin en önemli mesajı Rusları geri çekmeye zorlamak için USA sadece yarım milyar dolar
harcıyor. Senatör'ün büyük başarısı bu. Ama savaş sonrası yaş ortalaması 14 olan bu ülkeye 1 Milyar dolarlık bir eğitimi çok bularak çekiliyor ve başına büyük bir bela alıyor. İşini tam yapmayıp büyük bir kaosu orada bırakıp çıkmış ve hep yaptığını yapmıştır. Ama bu sefer pahalı öder bu yaptığını.

Günümüzde Afrika'da bir okul manzarası:



Amerika'nın iki yüzlülüğü ve sadece çıkarları için mücadele ettiğini anlatan bir sahne ile son bulur, Amerika'nın önemli bir senatörü afgan mültecilerle birlikte Allahu Ekber diye başırır!



 Charlie'nin filmdeki Melekleri:

Charlie'nin filmde Seviştikleri:

Hiç yorum yok: