L i f e



Life
imdb69
2017

* Yılın bilim kurgu filmleri arasında.
* Yılın gerçekçi bilim kurgu filmi olarak gösteriliyor. Ama bence öyle değil.
Gerçekçi bilim kurgular Moon - Arrival - Marslı - İnterstaller gibi filmler ile anılabilecek ne bir senaryosu ne de yaratıcılık mevcut.




Neredeyse seyircinin Marslı yaratığı tutmaya başladığı abuk bir film.
LA BU MARSLI SiZE NE ETTi
Ama uzay istasyonundakiler ona etmediğini bırakmadı... Koter ile yaktı, havasız bıraktı, alev ile yaktı... Valla Marslı bunlara az bile yaptı...



* Film hakkında ağır bir eleştiri olarak eksi sözlük yazısını çok beğendim.



* Ryan reynolds , Deadpool dakine benzer karakteriyle gavurun comic relief dediği filmin soytarısı
olma misyonunu keşke bu filmde hiç üstlenmeseymiş.  diğer karakterler mizah duygularını herhalde atmosferi geçerken düşürmüş olduğundan esprileri donuk karşılıklar alıyor.  ilk ölenin gözlüklü, şişman veya azınlık olmaması güzel hoş da rory ile birlikte filmin izlenebilirliği de ölüyor.

Jake Gyllenhaal artık doktor mudur, pilot mudur, uzayda ne yapmaktadır bilemiyorum, zira tam açıklanmıyor.  arada bir kez uzayda en uzun kalan insan olma rekorunu kıracak deniyor, adam iki melankolik bakış atıp suriye çok bok diyor, sonrası meh.  madem araya sosyal duyarlılık olsun diye insanlıkölmüşağbibenarşaçıkıyorum mesajı sokacaktınız, bu borefest in birkaç dakikasını şu adamın karakterini geliştirmeye verseydiniz de özdeşim kuracak 1 (yazıyla bir) karakter olsaydı.  doğrusu kimsenin ölümüne üzülmedim, pofuduk fare kardeş dışında.



Paraplejik dayının laylon eldiveniyle uzaylıya dokanıp dokanıp tıp ve diğer tüm pozitif bilimleri satmasına ne diyebilirim?  ortam sıcaklığı yükseltilip bir damla glukoz verildiğinde metabolizması çalışan, tek hücreden kendi kendine çoğalmaya başlayan ve tüm hücreleri hem kas hem sinir hem göz olan (evet filmde bunu söylüyorlar) bir mars canlısı değil eldivenle, nükleer başlıkla bile sevilmez!  yaşıyor mu diye bakmak için marslıyı elektrik şokuyla dürtmek nedir kardeş?  ufoya taş atan köylülerden mi esinlendiniz?  robotların captcha ları geçebildiği bir zamanda yaşıyoruz, ama bu senaryo windows 98'i görememiş.  hadi modern bilimi, teknolojiyi de geçtim, alien diye bir film var, izlediniz mi???

Japon abiyi yeterince japon olamayıp duygularının tesiri altında kaldığı için huzurunuzda kınıyorum.
kaynak: dünyadaki tüm animeler
stereotipik bir japon, uluslararası uzay istasyonunda çalışacak kadar zeki olması da gerekmeden, ben kızımı görecem laaa diye tüm dünyadaki canlıların sonunu getirmeyi göze almaz. 


Filmin kadınlarına da diyecek söz yok, çünkü varlıkları bir şey katmıyor gibi filme.  kaptan kumandan abla ekipteki kafası basan tek kişiydi galiba, hemen harcandı.  güya ocd olan cdc kontrolörü abla yine ecnebi lafıyla eye candy olarak konulmuş belli ki, karantina da karantina diye tutturup, onu da beceremeyip dünyanın sonunu getiriyor.  peki.

Hiç yorum yok: