Frank - Soromprfbs



Frank
imdb70 50b
13w15n
2014


* Kara Mizah

* Yetenek - Dahi - Çaba - Özveri gibi kavramları müzik grubu üzerinden anlatan film.

* Grubun adının absürtlüğü: SOROMPRFBS



Grubun ismi aralarındaki iletişimsizliğin bir simgesi gibi. Hiç konuşmayan, sadece Fransızca konuşan, Sadece Frank'i konuşan... Aklı başında tek kişi Jon... Ama o da her an delirebilir.




* İnternetten şöhret olmanın da işlendiği böylece modern iletişim enstrumanlarının kullandığı Festival Filmi


* Filmde The Big Lebowski'deki sahilde ölü tozu atma sahnesine benzer bir mizah sahnesi var.
* Filmde This is Spinal Tap filmindeki Bateri uğursuzluğu gibi Klavye uğursuzluğu var. Bu babda bir mockumentary olan This is Spinal Tap'ın drama hali gibi denilebilir.
* Film Wes Anderson filmlerine benziyor.



* Shine -  Beatifull Mind - Amadeus - Doors gibi filmler bize gösterdi ki dahi ile deli arasında ince bir çizgi var. Bu film daha önceki bu filmlerin bizde yarattığı etkiyi alarak Frank'in deli dahi olduğunu düşündürttü. Senaryo bu bilgiyi bize derin bir şekilde işledikten sonra asıl merak ettiren şey: Acaba sıcacık yuvasını ve işini terk eden Jon da başarabilecek mi?




Ağır Spoiler:
Jon Frank'in ağır travmalar geçirmesinin onun bu hale getirdiğini sanıyor ve bunları yaşamadığı için kendini hayıflanıyor. Yeteneği çünkü buna bağlıyor. Frank bir şekilde kendi gibi çatlaklardan oluşan bir grup kurmuş. Jon'un ve Frank'in geçmişinin aynı olması Jon'u daha da kötü yapıyor. Onu tekrar çatlaklardan oluşan grubuna kavuşturuyor. Final şarkısı da çok güzel.
I Love You All
Stale beer.
Fat fucked,
Smoked out.
Cowpoked.
Sequined mountain ladies.
I love your wall.
Put your arms around me.
Fiddly digits,
itchy britches.
I love you all




Hiç yorum yok: