istanbul film festivali 2010

NTV BELGESEL KUŞAĞI


The Cove - Köy 2009
imdb86 7bin
oscarwinner 24w5n

ayı oynatmak ne ise yunus zıplatmakt da o kadar o hayvana zulümmüş...
bunu anlatan belgesel...





Exit Through the Gift Shop 2010
imdb:82
Komik Belgesel
"Dünyanın ilk sokak sanatı felaket filmi", "dünyanın en önemli sokak sanatı filminin nasıl hiç yapılamadığının inanılmaz ve gerçek hikâyesi"ni anlatıyor...

* Kahkahalarla izlenecek bir belgesel...

* -eksi-
etrafındaki hareket eden her nesneyi videoya alma hastalığı olan
deneysel kısa filmcimizin sokak sanatçıları ile ilgili bir belgesel çekmesini,
bu sırada kendisinin sokak sanatına merak sararak belgesel konusu olmasını konu alan,
fikri güzel, kurgusu güzel, keyifli mi keyifli, orijinal mi orijinal,
bal gibi şeker gibi bir film.




Müezzin 2008
imdb
elin adamı gelmiş bizim müezzin alımlarını çekmiş... kepazeliğimizi gözler önüne sermiş... bize de izlemek düşer...



It Might Get Loud 2008
imdb76 (2000)
Belgesel
* elektro gitarın hikayesi



Tanzträume 2010
imdb
ekmeğini yediğimiz göte enstütünün desteklediği bir dans belgeseli
davetiyenin kapağında da bu hatunların koşan resmi vardı...
bizim kültür bakanlığı böyle bir davetiye kapağı bassa noolurdu falan demiştim...

Colony - koloni 2009
imdb:83 (30)
Variety dergisine göre "çok güzel çekilmiş ve ustaca kurgulanmış", ayrıca "sezonun en güzel görünen en estetik belgeseli" olan Koloni, balarısı tarihinin en krizli dönemini kaydediyor. "Kovan Çökmesi" adıyla anılan ve hiçbir şekilde açıklanamayan bu fenomen, özellikle Amerika'da birçok bölgede kovanları boş bırakarak hem arıcılığı hem de gıda sektörünü tehlikeye attı. Filmin yönetmenleri Carter Gunn ve Ross McDonnell, bu tuhaf olduğu kadar tehditkâr sorunu kendilerini arıcılığa adamış olan David Mendes ile Lance ve Victor Sepi kardeşlerin gözüyle inceliyor.

Collapse 2009
imdb80 (1000)
Taraf tutmadan, izleyicinin kararı kendinin vermesine olanak tanıyan bu ilginç belgesel, bazılarını korkuturken bazılarının kanını donduracak, bazılarına ise deli saçması gibi gelecek. Bazı eleştirmenlere göre Çöküş, bugüne kadar yapılmış en ürkütücü belgesellerden biri ve bunun nedeni de anlatıcı Michael Rupert'ın mortgage krizini birkaç yıl önceden tahmin etmiş olması. Eski polis, yeni düşünür Rupert, şimdi de petrolümüzün yakında biteceğini ve böylece sanayi toplumunun çökeceğini öngörüyor. Görsel üslubuyla bir sorgulamayı andıran Çöküş, daha önce Evet Efendim'i de çeken Chris Smith'in en yeni filmi.

Ein Traum in Erdbeerfolie 2009
imdb77 doğu almanya modasını anlatan bir belgesel


The Shock Doctrine 2009
imdb72
Rüya gibi bir buluşma: Kanadalı yazar ve eylemci Naomi Klein'ın "felaket kapitalizmi"ni eleştiren bol ödüllü kitabı, bol ödüllü yönetmen Michael Winterbottom tarafından beyaz perdeye aktarıldı. Kitaba göre, doğal felaketler ya da savaş benzeri durumlarla boğuşan ülkelerde, halk bu olağanüstü koşullarla meşgulken serbest piyasa politikaları yönetime dayatılıyor ve zorla kabul ettiriliyor. Klein, bu fırsatçı olguya Felaket Kapitalizmi adını veriyor. Şili, Rusya, İngiltere, Irak ve ABD'de felaketlerin faturasını sıradan insanlar ödüyor, büyük şirketler ise kâr ediyor. Bu sivri belgesel, dünyanın bugün neden böylesine karmaşa içinde olduğunu anlamamızı sağlıyor.

Hiç yorum yok: