Butch Cassidy And The Sundance Kid 1969
Sonsuz Ölüm
imdb82
Top250/149

* Sergio Leone'nin Western'lerinden sonra en eğlenceli Western filmi kesinlikle Bu filmdir.

* Kavgada uyanıklığıyla dikkat çeken lider, zeki, işleri planlayan Butch
Süper bi tetikçi Sundance ile yaşadıkları macera...
ikisinin de kusurları vardır ama, Butch hiç adam öldürmemiştir, Sundance yüzme bilmiyordur. Film boyunca birbirlerine şaşırır dururlar...

* Sadece çalmayan, çaldıklarıyla da iyi bir hayat sürmeyi başaran kovboylardır onlar.



Filmin unutulmazları arasında: http://www.youtube.com/watch?v=P_5l6rIUu4A
Avrupa sinemasının en iyi 10 filmi arasında Yağmurdan önce bu sahneye gönderme yapar:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sImVStotaRc#t=4109s
Thelma & Louise filminin finali de bu filme göndermedir.





* Tren soygunlarında Tren Yollarının sahibinin adamı ile yapılan samimi konuşmalar,
Çete içi isyanın bastırılmasında, Butch'ın zekasını konuşturması
Bolivyaya gelişleri, ve tabi ki nehre atlama sahnesi filmin en komik sahneleri.

* Filmde sahte isimleri yerine kullandıkları yeni sahte isimlerinde:
smith sen miydin, yoksa john muydun diye sorduğu sahne beni o efsane dizi:
Alias Smith & Jones'a götürdü... Eğlencelik kovboy dizisi olarak bu filme çok benzeyen
 Smith & Jones Red Kid'in bir bölümüne de konu olan bir affı anlatıyor. Eğer şu kadar zaman hiç suç işlemezler ise affedilecek olan Smith And Jones'un hiç başı beladan kurtulmazdı dizide.
Bu da ilk bölümleri: http://www.youtube.com/watch?v=VUsxf1ydTEg




who are those guys

* Filmin bir yerinde anlıyoruz ki ülkenin en eyalet polislerini bu ikisinin peşine takmış, trenyolu şirketi. Paul buna çok kızar. O kadar parayı bana verse bırakırdım zaten soygun yapmayı der.
Bunu şuna benzettim, güney doğuya yapılan askeri masrafı oradaki teröristlere dağıtılsa savaş kalmaz mantığına.



Eksi'de filme dair süper bir yazı yazılmış:
butch cassidy Paul Newman ve sundance kid Robert Redford  film çekilmeden önce, butch ve sundance karakterlerini canlandıracak aktörlerin isimleri hakkında medya'da birçok yıldız ismin adı geçmiş. butch cassidy için warren beatty, sundance kid içinse steve mcqueen adaylığını koymuşlar. zorlu bir seçim sürecinin sonunda newman - redford ikilisinde karar kılınmış. ne iyi olmuş. yeni öğrendiğim bir trivia daha var onu da yazayım bari: robert redford sundance film festivalini kurarken burada canlandırdığı karakterden yola çıkmış. filme geçelim. cowboy filmleriyle ilgili malumatı, eniştesinin zoruyla trt 1'deki western kuşağının zorla izlettirilmesinden ibaret olan biri olarak söyleyebileceğim şu ki, "butch cassidy and the sundance kid" hem o klasik westernlerin hepsi, hem de hiç birisidir. hepsidir çünkü, klasik western filmlerinin olmazsa olmazlarının çoğunu içinde barındırır: iyi ve kötü adam seremonisi, banka ve tren soygunları, bandits, gangs, kasaba yaşantısı, macera, aşk, uzun soluklu takipler, cowgirl figürü * vs. vs. hiç biri değildir çünkü aşırı derece karakter odaklıdır. bir kaç istisnai örnek haricinde klasik western filmlerinde karakterlere bu denli odaklanış görülmemiştir. aynı zamanda film, senaryo kurgusu bakımından da benzerlerinden farklı kategoride değerlendirilmelidir. spagetti western olarak başlayan, ardından western filmlerinde pek görülmeyen yarım saatlik takip sahnesiyle gerim gerim eden, bolivya yolculuğundan sonra yerini modern-westerne bırakan accaip güzel, accaip hoş bir hollywood klasiği. amerikan suç tarihinde gerçekten adı geçen butch cassidy ve sundance kid'in öykülerini izlerken, sinemanın bir büyüsüne daha şahitlik ediyorsunuz: onca treni ve bankayı soyan, insanları öldüren, yağmalayan adamlara bir anda hayran oluveriyorsunuz. filmin ardından ikilinin birlikte rol aldığı diğer süper film olan the sting'in izlenmesini salık veriyorum. bu fimleri izledikten sonra kadınlar arasında 40 yılı aşkın zamandır süregiden newman vs redford tartışmasındaki çıkmazı daha iyi anlıyorsunuz.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

This is my first time pay a visit at here and i am in fact happy to read everthing at alone
place.
Here is my weblog tmj specialist san diego