2008 ülkelere göre değerlendirilmesi: Fransa

Tipik Fransız Filmi (bunalımlı dul kadınlar sineması)

il y a longtemps que je t aime 2008
i've loved you so long
imdb:78
Kristin Scoth Thomas -cm-
Elsa Zylberstein -cm-

Fransizlarin sevebilecegi bir oyku zira cok fransiz : aslinda kopuk ama yakinmis gibi gozuken aile baglari, bu dunyaya cocuk getirmek yerine gidip vietnam’dan cocuk evlat edinmek, surekli roman okuyan konusmayan bir dede, romanlar ustune konusan kitap kulübü...

les âmes grises’deki polisin kendi oz evladini oldurusu gibi burda da toplumca bagislanamaz bir evlat cinayeti soz konusu. yalniz kristin scott thomas oglunu artik aci cekmesin diye olduruyor, bir tur otenazi ama bunu yillar yili kimse bilemiyor ve 15 yili bu igrenc sucla hapiste geciyor. eh cikinca da kimse ona kucak acmiyor haliyle, kiz kardesi hicbir sey olmamis gibi onu hayata dondurmeye calissa da aslinda onunla hicbir ortak hatirasinin olmadiginin farkina variyor. iclerindeki acilarla birbirlerine karsi rol yapiyorlar. degisik bir konu oyunculuk super ozellikle elsa zylberstein’a hayran kaldim, aglayinca sahiden aglayan bir kadin.


Bienvenue Chez Les Ch'tis 2008
imdb:71 (hoşgelmişsen gibi bişii)
Dil kargaşası üzerine zor çevirilebilir yerel bir komedi...
Philippe bir postahanenin mudurudur. Karisi deniz kenari bir sehire tahinin cikmasini cok istediginden oda sakatlik yalani atip,ve yalaninin ortaya cikmasindan dolayi taaa kuzeye surgun edilir. Buradaki insanlarla ilk bakista diyalog kuramaz cunku kuzeyde yasayan bu fransizlarin Quebec aksanindan daha enteresan ve daha komik bir aksandir. Anlama guclugu ceken, ve oldugu yeri beyenmeyen bu adam buradaki insanlari sevmeye baslar, ama bu surede karisiyla arasi iyiye gitmektedir, cunku karisina devamli icinde bulundugu duruumun cok kotu oldugunu anlatir. Karisininda gelme karari almasiyla isler degisir.
filmin fragmanı



Astérix aux jeux olympiques
Asterix Olipiyatlarda
imdb:49


Vanessa Hessler -f- -f- -f-
naked naked

Hiç yorum yok: