Gururlu insanların Umutsuz aşkı

Fa Yeung Nin Wa
imdb81
In The Mood For Love

* Sinema tarihinin en iyi batı dışı romantik dramı
* 2000 yılının en iyi ikinci batı dışı filmi (Amores Perros en iyisi olduğu için)
* Avangart bir yapım - Görsel bir Şölen
 (lost in translation tipi sevişmeden büyük aşk yaşayan romantik filmlere örnek olmuş) Aralarındaki tek temas (o iç acıtan) ellerin teğet geçtiği anlar olmasına rağmen gözlerdeki tutku o kadar iyi verilmiş ki!

* Filmin duru bir güzelliği var... Gayet estetik ve ahenk içerisinde bir uzak doğu ambiyansı... Görsellik, sanat yönetimini kutlamak lazım, şahane bir görselliği var filmin... Aşkın naifliğini şiir gibi anlatmış...

* Aşkın tek slow motion filmi :)

* Filmin beni ilk zıplatan ve etkileyen sahnesi (ilk hangimiz teklif ettik hatırlamıyorum) arka arka tek sahnenin tekrarlanması ve kadının mı erkeğin mi önce yaklaştığının eşit olarak verilmesi...

* Kocasının bir metresi var mı yok mu provası ( o ana kadar kocayı amor çektiği için biz kocasıyla konuşuyor sandık)

Filmin özeti gibi kelamı
" Biz onlar gibi olmayalım"
Filmin son kelamı
"Geçip giden yılları hatırlar, tozlu bir pencereden bakarak. geçmiş görülebilir ama dokunulamazdır. gördüğü herşey yakın ama buğuludur."

-eksi-

Cılız ışık veren sokak lambaları, bu sokak lambalarının aydınlattığı kuytu bir sokak, bu kuytu sokağı ıslatan bir yağmur, bu yağmurun altında bir kadın, bu kadının yanında bir adam, bu adamla kadını çevreleyen ve hiç susmayan bir keman. Başkalarının yaşadığı bir aşk'ın provasını yapmaya çalışan bu kadın ve adamın, zamansız bir aşkın içine düşmelerinin hikayesi. oysaki; "aşkın provası yoktur, ezberi yoktur, içine bürünüp kendine siper edebileceğin rolleri yoktur, aşk’ın zamanı yoktur." diyen bir aşk hali.

Filmin unutulmaz Müzikleri:

-spoiler - -eksiden-

alternatif sonunun da kesinlikle izlenmesi gereken filmdir. yıllar sonra alakasız bir yerde* karşılaşmaları, ayaküstü sohbetleri ve adamın* beni hiç aradın mı sorusuna cevaben kadının* gülümseyerek "hatırlamıyorum" cevabını vermesi ve adamın yüzüne perde gibi inen acı, sonrasında da tapınaktaki o küçük deliğe bırakılan kalpli anahtarlık ve fısıldanan sözler..

ben bir aşk yüzünden yıllar sonra bile bu kadar acı çekiyor olsam, kamboçya da bir tapınakta duvardaki bir deliğe fısıldayabileceğim tek şey o aşktan azat edilmeyi dilemek olurdu, bana onu hatırlatan herşeyi de oraya gömer, artık yoluma devam edebilmeyi umardım..

Filmin Hatunu
Maggie Cheung
- Uzak Doğu sinemasının en iyi 10 filmi arasına girebilecek iki başyapıtta da oynaması:
Ying Xiong - Hero









1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.