Los Cronocrimenes

Los Cronocrimenes 2007
2007 Yılının en iyi Bilim Kurgu Filmi
2007 Yılının en iyi İspanyol Filmi
2007 Yılının en iyi Avrupa Filmi
imdb72






İspanya'nın Fantastik Filmlerdeki Başarısı
Pan'ın Labirenti
Los Cronocrimenes
Abre Los Ojos

-eksi- de filme dair yazılabilecek en iyi yazı yazılmış:

Olayları yoluna koymaya çalışan hector'un başından geçenleri anlatan 2007 yılı ispanya yapımı taş gibi bilimkurgu aksiyon filmi. Türkçeye çevrildiğinde zaman cinayetleri gibi bir anlama gelen ismine aldanıp seri cinayet filmi gibi düşünülebilir, ancak işin aslı öyle değil.
Hector eşiyle beraber yeni evlerine taşınmanın keyfini sürmektedir. insanın başına ya meraktan ya y.r.kt.n gelirmiş diye boşuna dememişler. hector da elindeki dürbünle ileride gördüğü soyunan bir hatunun peşinden gittiğinde başına gelmedik kalmaz.
Sonrasında karşısına Arif Susam tipli bir bilimadamı çıkar. Bu bilimadamını filmi yazıp yöneten olayları yoluna koymaya çalışan hector'un başından geçenleri anlatan 2007 yılı ispanya yapımı taş gibi bilimkurgu aksiyon filmi. türkçeye çevrildiğinde zaman cinayetleri gibi bir anlama gelen ismine aldanıp seri cinayet filmi gibi düşünülebilir, ancak işin aslı öyle değil. hector eşiyle beraber yeni evlerine taşınmanın keyfini sürmektedir. insanın başına ya meraktan ya yaraktan gelirmiş diye boşuna dememişler. hector da elindeki dürbünle ileride gördüğü soyunan bir hatunun peşinden gittiğinde başına gelmedik kalmaz. sonrasında karşısına arif susam tipli bir bilimadamı çıkar. bu bilimadamını filmi yazıp yöneten nacho vigalondo oynamaktadır. hector'un ingiliz kralları gibi 1. hector, 2. hector gibi sürümlerinin etrafta dolaştığını söyler ve hector'u içinden çıkılmaz olaylara sürükler.
Film içinde zaman yolculuğu gibi riskli bir konuyu barındırsa da, akıllı birinin kaleminden çıktığı için mantık hatalarından arınmış taşların yerli yerine oturduğu bir senaryoya sahip. zaten filmi yazan arkadaş 2005 yılında da kısa metraj dalında oscar'a aday olmuş ancak alamamış. yetenekli birisi, takip etmek lazım. oynamaktadır. Hector'un ingiliz kralları gibi 1. hector, 2. hector gibi sürümlerinin etrafta dolaştığını söyler ve hector'u içinden çıkılmaz olaylara sürükler.

Asıl Diyagram:


Avrupa ve Latin Sinema Dünyasının Nudity Blogundan
Filmin Hatunu: Barbara Goenaga


Hiç yorum yok: